top of page

Zwemmen in uw tuin

Zwemvijvers / Hybride zwemvijvers

 

Wij maken zwemvijvers in elke denkbare vorm en afmeting, dus helemaal op maat. Het esthetische motief weegt mee in uw keuze voor een zwemvijver omdat deze doorheen de vier seizoenen mooi is en hierdoor mooi geïntegreerd kan worden binnen het complete tuinontwerp.

 

  • Kiest u voor natuurwater van de ecologische of klassieke zwemvijvers ?

 

Waterplanten en het bacterieleven spelen een belangrijke rol in het reinigen van het zwemwater (helofyten filter). Wanneer een zwemvijver goed is aangelegd, is het water ervan kraakhelder - net als een zwembad. Toch gaat de zwemvijver uit van een andere gedachte. Hygiënisch in zwembadtermen betekent 'bacterie vrij' en steriel. Bij de ecologische zwemvijver is het precies andersom : het water is helder omdat het de drager van leven is. Daarom is dit water zelfreinigend, verkwikkend, gezond, het heeft een ‘natuur’ geur. Het biedt een heerlijke plek om te ontspannen of in te duiken.

 

  • Kiest u voor een hybride zwemvijver ?

 

Deze vijver heeft dezelfde look als een natuurlijke zwemvijver. Het water wordt hier gezuiverd door hydrolyse en niet door biologische filtering zoals bij de klassieke zwemvijver. Dit heeft als voordeel dat het zwemwater wordt herleid tot drinkbaar water, er is geen hinder van mogelijke algenvorming en er is geen biofilm op de bodem en/of wanden. Verwarming is mogelijk tot 25°C.

 

Bio-zwembad / traditioneel zwembad

 

  • Kiest u voor een bio-zwembad ?

 

Dit zwembad ziet er luxueus uit en ziet er meer uit als een traditioneel zwembad. Het grote verschil met een gewoon zwembad is dat dit volledig chloorvrij is en eveneens door hydrolyse wordt gezuiverd. Verwarming is mogelijk tot 30°C, zoals bij een traditioneel zwembad.

 

  • Kiest u voor een traditioneel zwembad ?

Hier wordt het water gezuiverd door elektrolyse en door toevoeging van zout (chloor). Meer mensen kiezen nu voor een bio-zwembad of hybride zwemvijver omdat er geen nadelige gevolgen zijn van het chemisch zuiveringsproces (chloor die vrijkomt).

bottom of page